Cleantech Regio

Cleantech Regio is de naam van onze regio: het groene gebied in en tussen de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, in de provincies Gelderland en Overijssel. Het is het gebied waardoor de IJssel stroomt en waar de Veluwe, Salland en de Achterhoek samenkomen. Het is regio met bovendien rijke Hanzehistorie, door centrale ligging in het land is het van oudsher een verbindingsregio tussen noord en zuid en oost en west. Met ruimte voor groei herbergen we nu al 440.000 inwoners en bijna 40.000 bedrijven. Het is hier goed werken, wonen en ondernemen.

Met Cleantech Regio Deal wordt een stevige impuls gegeven aan de realisatie van de ambitie van de Cleantech Regio om de veerkracht van de regio te versterken. Dit kan alleen door een duurzame en inclusieve economische groei te bewerkstelligen met behoud van de groene leefomgeving. Om onze ambities te realiseren, is goed personeel een keiharde randvoorwaarde. Zonder goede vaklui komt er niets van terecht. Daarom is de doelstelling: 

“In 2023 heeft iedere werkgever in de Cleantech Regio de medewerkers die nodig zijn”

Met vindwerk.nl zetten we daarin een grote stap doormiddel van het verbinden van talenten, opdrachten en bedrijven om zo de arbeidsmobiliteit in de Cleantech Regio te vergroten. Dit draagt bij aan het effectiever matchen en het binden en behouden van de juiste mensen.