100e Open Badge op de kaart!

23-08-2022

Leren staat op de kaart in Deventer! Deze week is de 100e Open Badge aangemaakt op de BadgeCollect kaart. 100 mogelijkheden om te laten zien waar je goed in bent, 100 mogelijkheden om iets nieuws te leren en 100 kansen op een nieuwe baan zijn dichterbij dan je denkt!

 Wat zijn ‘Open Badges’?
Badges zijn digitale insignes die worden weergegeven als pictogrammen of logo’s op een webpagina of op andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan badges die je bij de scouting kunt verdienen als je een bepaalde knoop kunt leggen of veilig een kampvuur kunt maken, maar dan online. De icoontjes laten zien dat iemand bepaalde kennis heeft opgedaan of bepaalde vaardigheden beheerst. Mensen die bijvoorbeeld een cursus succesvol afronden en een badge behalen, kunnen deze tonen op hun website of sociale media, zoals LinkedIn.

Een compleet CV met behulp van badges?
Klassieke CV’s leggen de nadruk op diploma’s, maar zoals we weten laten diploma’s maar beperkt zien welke kennis je beschikt of welke vaardigheden je bezit. Open Badges maken het mogelijk jouw gehele verhaal te vertellen omdat ze zijn uit te reiken zijn door iedereen en voor allerlei doeleinden. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar hier geven we twee veel voorkomende voorbeelden.

  1. Online cursussen
    Het aanbod aan cursussen en lespakketten online is gigantisch. Veel van deze aanbieders geven bij het voltooien van de cursus niet langer een certificaat uit, maar een badge. Omdat ze eenvoudig uit te geven en op meerdere platforms te tonen zijn. Het is niet langer nodig om al je certificaten en diploma’s in te scannen en bij je CV te voegen.
  2. Werkervaring
    Zodra je van school komt begint het pas. Tijdens je hele werkende leven doe je continu ervaring en nieuwe kennis op. Werkgevers bieden vaak zelf interne cursussen aan, je leert van leidinggevenden of je zoekt zelf dingen uit om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Badges zijn het ideale middel om deze kennis in je (digitale) rugzak op te slaan. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld iemand in je bedrijf zoekt die een bepaalde skills of kennis heeft – je zoekt bijvoorbeeld intern op de badge ‘SEO marketing’ en vindt direct de collega die daar het meest verstand van heeft. En misschien nog wel beter, zodra je op zoek gaat naar een nieuwe baan kun je eenvoudig alles dat je hebt geleerd laten zien aan je toekomstige werkgever.

De toekomst: Een leven lang leren!

Leren doen we automatisch ons hele leven, niet alleen op school. Sterker nog, zo’n 70%-80% van al het leren doe je op een informele manier: op de werkvloer, tijdens vrijwilligerswerk, van familie/vrienden of op de sportclub. Open Badges maken het mogelijk al deze belangrijke vaardigheden en kennis op waarde te schatten en mee te nemen voor de rest van je leven.

In Deventer staan inmiddels 100 badges ‘op de kaart’ die door iedereen te behalen zijn. Hierdoor kunnen eenvoudig nieuwe deuren worden geopend en is die nieuwe baan misschien wel dichterbij dan je denkt. Bekijk ze nu allemaal op de BadgeCollect kaart en voeg je badges toe op vindwerk.nl. 

Onthoud je beter door een video te bekijken? Dan raden we deze aan:  Open Badges, wat zijn dat? Wat kun je er mee? Meer weten? Bekijk dan deze korte animatie. - YouTube