Jouw talent is op meerdere plekken inzetbaar!

15-10-2021

Rik heeft de bachelor Gezondheidswetenschappen en de master Health Science gevolgd. Na het VWO wist hij niet zo goed welke richting hij op wilde gaan. “Ik was wat minder in de bètavakken, technische geneeskunde of bijvoorbeeld biomedische technologie vielen daardoor af, gezondheidswetenschappen leek een passende studie voor mij” vertelt Rik. Tijdens zijn opleiding heeft hij verschillende skills ontwikkeld, zoals samenwerken, communiceren en een oog voor detail.

Momenteel is Rik werkzaam als Hub manager voor Innovar Varsseveld. “Ik ben geschikt voor deze functie omdat ik een nuchtere blik heb, maar vooral omdat ik sociaal ben”. Hij vertelt dat hij goed contacten kan onderhouden met bedrijven en studenten. Als Hub manager staat Rik altijd klaar voor de studenten en zoekt hij zaken gelijk uit wanneer er vragen zijn. ​

Ook al heeft hij niet een gangbare opleiding gedaan voor deze functie, toch voelt hij zich op zijn plek. Zo geeft Rik aan: “Wat we vooral geleerd hebben tijdens onze opleiding is een bepaalde mate van professionaliteit, denkniveau, samenwerking, en organisatiesensitiviteit. Deze skills komen in verschillende branches en functies terug. Daar waar bijvoorbeeld een fysiotherapeut specifiek voor een bepaalde richting wordt opgeleid, heeft mijn studie ervoor gezorgd dat ik weet hoe ik moet handelen in team, en serieus te werk moet gaan”.

Toen Rik bezig was met zijn opleiding had hij nog geen idee waar hij uiteindelijk wilde werken. “In het begin dacht ik, omdat ik gezondheidswetenschappen gestudeerd had, dat ik dan ook wel in die sector zou eindigen en dat voor de rest van mijn leven zou doen”.  Hij ziet zichzelf niet als regelneef, terwijl je als Hub manager wel erg veel moet regelen. Echter leer je het regelen vanzelf, volgens Rik.

​Wat je overhoudt aan een studie is vaak een bepaald werk- en denkniveau. Deze talenten zijn vaak op meerdere plekken in te zetten. Rik: “Het is ook niet waarschijnlijk dat ik mijn hele leven in één branche of functie werkzaam zal zijn. Ik houd er namelijk van nieuwe dingen uit te zoeken en denk dat mijn talenten in meerdere rollen van waarde kunnen zijn”.

Rik laat zien dat je met je talent en ervaringen die je gedurende je leven hebt opgedaan, meer kan dan je denkt. Op vindwerk.nl kun je gratis en gemakkelijk een e-portofolio aanmaken.  -> E-Portfolio - Vindwerk